Gotuj z HiDiamond vol. 2

Dobry wieczór!

Skończyłam właśnie ogladać film Harry Angel, nie mam co ze sobą zrobić, więc przybywam z postem planowanym na jutro, w sumie już dziś :>  Co do filmu, polecam każdemu o mocnych newach, fanom niebanalnej fabuły i zagadek, tworzących niepowtarzalny mroczny klimat.

Pewnie spodziewacie się dziś kolejnego posta, z serii jak zepsuć swoje włosy w dwa dni. Faktycznie planuje pokazać Wam co dzieje się z moimi włosami po spotkaniu z bublem  <klik> , ale to za pare dni jak trochę je zregeneruje i bede gotowe się Wam zaprezentować... Nie bede owijać w bawełne, że z efektu nie jestem zadowolona, z własnej woli nie pofarbowałabym włosów na taki kolor (rudy brąz, zwany bursztyn). Ważne, że w miarę poradził sobie z ukryciem skutków ostatniego farbowania, więc jest dobrze :)

Dziś przybywam z postem ' Gotuj z HiDiamond ' zauważyłam, że spodobał Wam się pomysł, żeby takie notki pojawiały się od czasu do czasu, zamieszać bede głownie moje autorskie wariacje, lub modyfikacje oklepanych i powszechnie znanych przepisów, mam nadzieję, że będzie smacznie :D Dziś Tarta Limonkowa, połaczenie kwaśnej limonki z słodkim kremem, zapraszam!


Co będzie nam potrzebne?

* 5 limonek
* 2 paczki ciasteczek holenderskich
*  3 żółtka
*  Jedno jajko
*  Kostke masła
*  Puszke mleka skondensowanego
*  Ewentualnie 2 gorzkie czekolady

Jak to się robi?

Ciasteczka rozdrabniamy, możemy w malakserze, ja rozbijam je tłuczkiem do mięsa. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciasteczek, dodajemy trzy żółtka. Ugniatamy na jednolitą masę, układamy w naczyniu do pieczenia tart, lub tortownicy. Spód pieczemy przez 7 minut. W tym czasie zajmujemy się limonkami, z trzech z nich ścieramy skórkę, z pięciu wyciskamy sok. Do tej miksutury dodajemy jedno jajko, miksujemy minutkę. Potem wlewamy mleko, miksujemy 5 minut, wylewamy na wystudzony spód całość pieczemy przez 15-20 minut w 180 stopniach. Możemy udekorować wierzch rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!



Przepis znowu w prostym języku, mam nadzieję, że wszystko rozumiecie i przyjmiecie go z aprobatą :)

Dobranoc :*

11 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis :) nie robiłam nigdy tarty, a to w sumie dosyć prosty i szybki sposób na przygotowanie czegoś na słodko i na słono :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kominek kupiłam w empiku;)

    a taką tartę chyba muszę zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  3. To by było coś pysznego dla mojego S,nie lubi jak coś jest bardzo słodkie, a taka limonka ze słodkością byłaby świetna.
    Jestem też ciekawa jak teraz Twoje włosy wyglądają. :)
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Oł masz posokowca? :) Rzeczywiście rzadko spotykany psiak. Moja Luna jakiś rok temu zmarła na serduszko, ale normalnie nigdy tego psa nie zapomnę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow bardzo mało składników i prosty przepis,chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo apetycznie, zjadłabym z chęcią :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Będę musiała wypróbować ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń